Gusz Eiben is hoogleraar Kunstmatige Intelligentie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij geeft leiding aan de Computational Intelligence Group en is gasthoogleraar aan de Universiteit van York (UK).

Gusz is een creative denker en visioniar met een groot enthousiasme voor zijn vak en de gave om zijn publiek te prikkelen. Inspiratie, interactie en discussie zijn vaste componenten van zijn lezingen. 

Ervaring met kunstmatige intelligentie

Al 30 jaar doet hij onderzoek op het gebied van Kunstmatige Intelligentie, Kunstmatig Leven en Adaptieve Collectieve Systemen.  Hij heeft hierbij o.a. gewerkt aan de theoretische fundamenten en toepassingen in gezondheid, financiën en verkeersmanagement

Robots

Gusz Eiben heeft zich de laatste jaren meer en meer toegelegd op evolutionaire robotica. Deze richting past de selectie, variatie en erfelijkheidsprincipes van natuurlijke evolutie toe op het ontwerp van robots met belichaamde intelligentie. Het gaat hierbij om het creëren van robuuste en adaptieve robots op een holistische manier. Een belangrijk kenmerk van deze benadering is dat het de hele robot in één keer bekijkt en het mogelijk maakt om robotfuncties, waaronder kunstmatige intelligentie, optimaal te combineren en te benutten.

Keynote – lezing 

Professor Gusz Eiben verzorgt regelmatig keynotes robots en kunstmatige intelligentie. Vanuit zijn kennis en onderzoeken verrast hij u ongetwijfeld met nieuwe inzichten en combinaties van nieuwe technologie. 

 

De geboorte van robot baby, door Gusz Eiben

In 2016 zorgde hij voor een wetenschappelijke doorbraak door de eerste robot baby -een nakomeling van twee robots- ter wereld te presenteren. Daarom wordt hij weleens “de grootvader van de eerste robot baby” genoemd.

Alternatieve sprekers